Család

Ezért ne kérd a lányodtól, hogy ölelje meg a rokonokat karácsonykor

Egy írás szerint ha erőltetik a szeretet vagy a hála fizikai kifejezését, az rossz hatással lehet a lányok későbbi életére.

Az amerikai cserkészlányok egyesülete, a Girl Scouts azt tanácsolja a szülőknek, ne erőltessék, hogy a lányaik megöleljék vagy megpuszilják a rokonokat karácsonykor vagy más családi összejövetelen. Az oldal szerint az ünnepek a remek ételekről, a vidám hagyományokról és a szeretetről szólnak, ám a lányokban téves elképzelések alakulhatnak ki a beleegyezésről és az érzelmek fizikai kimutatásáról.

Az írás szerint a szervezet óva int attól, hogy az ölelést vagy a puszit kényszerként éljék meg a lányok. Valószínűleg sokan voltak már olyan helyzetben, hogy nem voltak biztosak a gyerek várható reakcióiban, ezért szóltak neki, hogy öleljék meg a rég nem látott nagybácsit, vagy adjanak egy puszit a nagynéninek, mert milyen szép ajándékot kaptak tőle.

Ha ily módon erőltetjük a szeretet vagy a hála fizikai kifejezését, az komoly hatással lehet a felnőtt életükre, írja az egyesület. A lányok úgy érezhetik, hogy a szeretet valamilyen fizikai kifejezésével tartoznak például azoknak, akik meghívják őket vacsorára, vagy más módon kedveskednek nekik.

A nevelési tanácsadó szerint is oda kell figyelni erre, és érdemes megtanítani a kislányokat arra, mit is jelent a beleegyezés.

A kommentelők egy része azonban úgy véli, túlzás ez az aggodalom. Egyik lány sem fog udvariasságból fizikai kontaktusba kerülni egy férfival, mert gyerekkorában meg kellett ölelnie egy rokont karácsonykor.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top