Család

11 éves kislányt vett feleségül a 41 éves férfi

A 11 éves kislány a felnőtt férfi harmadik felesége...

Egy 41 éves, maláj férfi, Che Abdul Karim feleségül vett egy mindössze 11 éves thai kislányt. A muszlim férfinek már volt két másik felesége is, közülük az egyik jelentette fel a rendőrségen a férjét a gyermekházasság miatt. Az ügyben vizsgálatot indítottak a maláj hatóságok.

A muszlim lányok az országban 16 éves kor alatt a saría bíróság, illetve a szüleik beleegyezésével köthetnek házasságot. A férfiaknak összesen négy feleségük lehet. Wan Azizah Wan Ismail maláj miniszterelnök-helyettes szerint a szóban forgó házasság illegális, mivel abba a saría bíróság nem egyezett bele.

Che Abdul Karim azzal védekezik, hogy a házasság törvényes, mivel abba a lány szülei beleegyeztek. Hozzátette, hogy a lány 16 éves koráig a szüleivel marad, ezek után Malajziában érvényesítteti majd a házasságot. A helyi média szerint a kislány nem érti a felháborodást a házasságával kapcsolatban, és azt állítja, hogy szerelmes Che Abdul Karimba.

A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a lány családja a szegénység miatt adta-e férjhez a gyereklányt. Az már kiderült, hogy a kislány nem járt iskolába, és kétszer is megkérték a kezét, de az édesanyja először elutasította a kérőt, mondván, hogy a lánya még nagyon fiatal.

Az aktivisták sürgetik, hogy Malajzia kormánya emelje 18 évre a házasságkötés hivatalos korhatárát.

Time

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top