Család

Halála előtt egy perccel még üzenetet küldött telefonján a 17 éves sofőr

Szörnyethalt egy 17 éves brit lány, mert vezetés közben nyomkodta a telefonját, és áttért a szembejövő sávba, ahol érkezett egy kamion. Snapchat- és WhatsApp-üzeneteket küldött egy perccel a halála előtt.

Tavaly novemberben meghalt egy 17 éves lány egy perccel azután, hogy vezetés közben üzeneteket küldött ismerőseinek Snapchaten és WhatsAppon. Georgia Walton autójával egy teherautónak ütközött, esélye sem volt a túlélésre.

Georgia csak tavaly novemberben szerezte meg jogosítványát. Halála előtt, vezetés közben is nyomkodta a telefonját, ezért nem figyelt az útra, és áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy kamionnal. A lány a kiérkező mentők erőfeszítései ellenére a helyszínen életét vesztette.

Vezetés előtt még üzeneteket írt telefonján a lány – forrás: Pixabay

A halottkém szerint a baleset azután következhetett be, hogy a lány a telefonját piszkálta.

A 17 éves lány azonnali üzeneteket küldött és fogadott a WhatsAppon és a SnapChaten, csak egy perccel a baleset előtt – mondta a halottkém a bírósági tárgyaláson, amelyet a lány halála ügyében tartottak múlt csütörtökön.

A tárgyaláson a kamion sofőrje elmondta, hogy egy S kanyarban tűnt fel előtte a lány kocsija, amikor észrevette, hogy az ő sávjában érkezik az autó, csak 0,7 másodperce volt a cselekvésre. Hiába húzódott félre, a szembejövő autó nem akart irányt váltani, és telibe találta a teherautó elejét.

A sofőr a baleset után azonnal a még életben lévő lány segítségére sietett, igyekezett megnyugtatni, hogy a segítség már úton van, de hiába értek ki a mentők, és próbálták megmenteni a lány életét, Georgia meghalt.

A bíró szerint az eset rávilágít arra, hogy egy pillanatnyi figyelmetlenség is elég egy gyors és végzetes katasztrófához.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top