Család

Egy év alatt 28 kilót fogyott Andrea, hogy megmentse a férje életét

Egy budapesti nő a saját férjének adja a fél veséjét, de ehhez meg kellett szabadulni a súlyfeleslegétől.

Andrea a legnagyobb bajban is a férje mellett áll: a kétgyermekes, budapesti édesanya a saját veséjét adja oda, hogy férje egészségesen élhessen.

A most 46 éves Árpád 7 éve tudta meg, hogy vesebeteg. Évekig különösebb probléma nélkül élt, de egy éve nagyot romlott az állapota. Akkor szembesültek azzal, hogy veseátültetésre lesz szüksége – írja a Bors.

Felesége megnézette a vércsoportját, de kiderült, hogy nem alkalmas vesedonornak. Ezt nem akarta elfogadni, és felkutatta, milyen lehetőségük van. Egy ausztriai klinikához irányították, ahol úgy is tudnak szervátültetést végezni, hogy nem egyezik a donor és a transzplantált vércsoportja.

Ám ez még kevés volt a boldogsághoz. Andreának ugyanis túlsúlya miatt kockázatos lett volna egy vesével élni. Elhatározta, hogy lefogy, és teljesen megváltoztatja az étrendjét.

Lecserélt minden élelmiszert, amit csak tudott, és áttért a Norbi-féle diétára. Egyszer sem csábult el, és a közösség is rengeteg motivációt adott neki. Egy év alatt 28 kilóval lett karcsúbb, és így esélyt kapott arra, hogy egy vesével is kockázatmentesen éljen, és megmentse a férje életét.

A pár hamarosan utazik a klinikára, a műtétet várhatóan február végén fogják elvégezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top