Család

Ezt állapította meg Orosz Bernadett sérüléseiről az igazságügyi orvosszakértő

A Bujákon brutálisan megvert Orosz Bernadett a bántalmazás óta nem kap rendesen levegőt.

Személyesen egyszer sem vizsgálta meg, kizárólag a korábbi ambuláns lapokból, zárójelentésekből dolgozott az az igazságügyi orvosszakértő, aki a Bujákon megvert miskolci nő, Orosz Bernadett sérüléseiről készített szakértői véleményt – írja az Index.

A szakértő nemcsak a tavaly novemberi, hanem két másik bántalmazásból származó sérüléseket vizsgálta. Az eseteket külön-külön elemezte, és arra jutott, hogy a legbrutálisabb az utolsó eset volt. Erről posztolta Bernadett az összevert arcáról készült fotókat.

A szakértő megállapítása szerint „az orrcsont és az orrsövény törésének gyógytartama nyolc napon túli, de ezek a sérülések közvetlenül és közvetetten sem tekinthetők életveszélyesnek”. Az iratok szerint az orvosi dokumentáció nem tartalmaz a nyak megragadására vagy fojtogatásra utaló sérülést.

A szakértő megjegyzi, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket is szenvedhetett volna a nő az arckoponya csontjain, és csupán a véletlennek köszönhető, hogy ez nem így történt. A szakértői vélemény szerint maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás nem állapítható meg.

Ugyanakkor Orosz Bernadett az Indexnek azt mondta, az orrsövénye és az orrcsontja begyógyult ugyan, de nem jól, a bántalmazás óta nem kap rendesen levegőt.

A lapnak egy, az ügytől független igazságügyi orvosszakértő azt mondta, az esetek zömében az orvosszakértők sajnos csak iratokból dolgoznak. És többször előfordult már, hogy csak negyedannyi sérülés van leírva, mint ami a sértett által készített fotókon látszik.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top