Család

Drágultak a tanszerek, a szülők azonban még kivárnak a vásárlással a koronavírus miatt

Immár roskadásig vannak a boltok tanszerekkel, a kínálat igencsak széles. Roham még nincs, sok szülő ugyanis attól tart, hogy az őszi tanévben is digitális oktatás lesz.
tanszer

Későbbre hagyják a tanszervásárlást a szülők idén a koronavírus miatt, ugyanis egyelőre nem tudják, hogy az őszi tanévben hagyományos vagy digitális oktatásra készüljenek fel – derült ki a Tények riportjából. Ám a szakemberek szerint ha a magyarországi adatok nem változnak drasztikusan, hagyományos módon indul az idei tanév.

A nagy áruházak már egy hónappal a szeptember 1-jei iskolakezdés előtt tele vannak áruval, ám egyelőre nincs roham. Viszont akik már elkezdték megvenni a tanszereket, azt mondják, minden drágult. Például egy tolltartóért akár 4500 forintot is elkérnek, míg egy doboz tempera ára 2600 forintra rúg.

A szülők szerint – bár idén sok minden drágult – mégis nagyon fontos a minőség, amire inkább többet költenek. Az olcsóbb, silányabb minőségű termékek ugyanis hamar tönkremennek.

Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: MTI/Mohai Balázs 

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top