Család

Elfogadhatatlan a tanévkezdési terv a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint

Úgy vélik, hogy vagy nem ismerik az iskolák működtetését, vagy nem akarnak elég forrást biztosítani.

„Hajmeresztőnek” és elfogadhatatlannak találják azt a járványügyi ajánláscsomagot, amit az Emmi az iskolakezdéshez készített, és tegnap éjjel tett közzé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – írja a Mérce.

A szervezet szerint a kormányzat vagy nem ismeri a működtetést, vagy nem ad forrást a védekezés legalább elfogadható szintű megteremtésére sem.

Mint megírtuk, hétfőn reggel kapták meg a közoktatási intézmények az előírásokat a tanévnyitáshoz.

Eszerint minden köznevelési intézményben kiterjedt fertőtlenítő takarítást kell elvégezni, ehhez az eszközöket a fenntartónak kell biztosítani, a tanévnyitó konferenciák helyett pedig online vezetői tájékoztatás várható. A szülőket arra kérik, hogy csak egészséges, tünetmentes gyerekeket küldjenek iskolába, és a tanároktól is azt várják, hogy csak makkegészségesen menjenek be a munkahelyükre.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél koronavírus-gyanú merült fel. Az intézményeknek meg kell tennie a szükséges intézkedéseket az intézményi csoportosulások megelőzésére, és lehetőség szerint gondoskodniuk kell a diákok lazább elhelyezéséről. A maszk viselése az iskolákban lehetséges lesz, de nem kötelező. Továbbá azt kéri, hogy az oktatáshoz-neveléshez szükséges tárgyak maradjanak a tantermeken kívül.

(via)

(Kiemelt kép: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top