Család

Lélegeztetőgépre került egy borsodi iskola igazgatója

Az érdekvédelmi szervezetek már hetek óta hiába kérik, hogy a kormányzat tegye közzé az iskolai fertőzöttségi adatokat.
Koronavírus lélegeztetőgép

Kórházba került egy koronavírus-fertőzött Borsod megyei iskolaigazgató – értesült a Népszava. A lap úgy tudja, a pedagógust mesterségesen kell lélegeztetni, a tanintézmény vezetését helyettese vette át. A hírt Szűcs Tamás, a PDSZ országos választmányának tagja és Észak-magyarországi ügyvivője megerősítette, de többet nem árult el.

A lapnak nyilatkozó forrás azt is elmondta, több oktató is fertőzött, így kezdeményezték a fenntartónál a távoktatásra való átállás elrendelését.

Az érdekvédelmi szervezetek már hetek óta kérik, hogy a kormányzat tegye közzé az iskolai fertőzöttségi adatokat. Müller Cecília országos tisztifőorvos jogszabályi korlátra és szenzitív személyes adatokra hivatkozva azt mondta, ez nem lehetséges.

A Klebelsberg Központot a lap megkeresésére ugyanakkor azt írta, az iskolák maguk döntik el, milyen adatot tesznek közzé. Arról nem tudnak, hogy bármelyik tankerületi központ megkövetelné vagy tiltaná az iskola járványügyi helyzetével kapcsolatos adatok kihelyezését az iskolák honlapjára.

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top