nlc.hu
Család

Regisztráció a koronavírus elleni oltásra 100 év felett

Aki 100 évnél idősebb, nem tud online regisztrálni a vakcinára

A megfelelő rubrikába egyelőre csak kétjegyű számot lehet beírni.

Csak kétjegyű számot lehet beírni az internetes vakcinaregisztrációs űrlap életkor rubrikájába, vagyis csak 100 évnél fiatalabbak regisztrálhatnak. Erről posztolt Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, akitől levélben kértek segítséget kerületének lakói.

Ugyan a nyugdíjasok levél útján is regisztrálhatnak, Őrsi Gergely arra kéri a kormányt, javítsa a hibát, hogy a legidősebbek is könnyen, gyorsan jelentkezhessenek, akár családtagjaik segítségével. 

Az RTL Klub Híradója pár nappal ezelőtt számolt be arról, hogy a 60 éven felüliek közül többekhez nem érkezett meg a regisztrációs űrlap, amit vissza kell postázniuk, egyik nézőjük két napig hívogatta a különböző hivatalokat, hogy 84 éves édesanyja megkapja a levelet a regisztrációhoz, és végül sikerült elérni, hogy felvegyék az adatokat, ami alapján neki is eljuttatják majd a nyomtatványt. 

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elő az oltáshoz a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban Kecskeméten 2021. január 9-én

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elő az oltáshoz a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban Kecskeméten 2021. január 9-én (Fotó: MTI / Ujvári Sándor)

Még több hír a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top