nlc.hu
Család

Többe fog kerülni az egészségbiztosítás megváltása

Ennyivel fizethet többet jövőre, akinek nincs egészségbiztosítása

Jövőre tovább emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék összege.
Kórházi ellátás

Akik nem rendelkeznek egészségbiztosítási jogviszonnyal, és más jogcímen sem jogosultak egészségügyi szolgáltatásra, azoknak évek óta egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük, hogy megváltsák a jogosultságukat.

Ennek az összege tavaly 7710 forint volt havonta, idén pedig már 8 ezer forintot kell fizetni. A tavalyi költségvetés ugyanis kimondja: az egészségügyi szolgáltatási járulék összegét minden évben az előző év júliusi inflációs rátájához kell igazítani.

Az Mfor azt írja, hogy emiatt jövőre még többet kell fizetni egészségügyi szolgáltatási járulék címén. A 2022-es költségvetés megalapozásáról szóló törvényben már azt rögzíti a beadvány, hogy az összeg 8250 forintra emelkedik, ami havonta 250 forintos többletet jelent majd a befizetőknek.

Aki nem jogosult közegészségügyi ellátásra, vagyis érvénytelen a tajszáma, az kivételesen kaphat koronavírus elleni védőoltást valamint koronavírus elleni gyógyszert.

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

A társadalombiztosítási ellátás szigorítása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top