nlc.hu
Egészség

TB törvény

Dr. Kunetz Zsombor: A legrosszabbkor jön a TB-szigorítás

A szigorítás értelmében aki nincs bejelentve, (akár önhibáján kívül), vagy nem fizetett TB-t, az azzal kell, hogy szembenézzen, hogy akár egy daganatos betegség kezelése során felmerülő több millió forintos számlát is kifizessen - mondta Kunetz Zsombor szakértő.

2020. júliusától már nincs lehetőség az elmaradt egészségbiztosítási szolgáltatási járulék utólagos befizetésével a jogviszony utólagos/visszamenőleges rendezésére, vagyis a betegeknek, ha ebben az időszakban látják el őket, ki kell fizetniük a szolgáltatás díját. Magyarán aki bármilyen okból nem fizette az egészségbiztosítási (társadalombiztosítási) járulékot, és ennek összege több, mint féléves hátralék, annak a szükséges kórházi kezelést ki kell fizetnie. 

Kunetz Zsombor: A legrosszabbkor jön a tb szigorítás

kórház. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Dr. Kunetz Zsombor a szigorítást így kommentálta Facebook oldalán, “Remek az időzítés, a gazdaság romokban, a munkanélküliek száma több százezer fő, egy csomó iparág még be sem indult, és itt is van a TB szigorítás. “Amelynek egyébként, ha nem is ebben a formában, de egy normális piacgazdasági helyzetben helye volna.)
De nem most, és nem így!

Az egészségügyi szakpolitikus szerint a törvény a gyakorlatban azt jelenti:

Tehát, aki nincs bejelentve, (akár önhibáján kívül), vagy nem fizetett TB-t az azzal kell, hogy szembenézzen, hogy akár egy daganatos betegség kezelése során felmerülő több millió forintos számlát is kifizessen, persze csak akkor ha élni akar.

Remek az időzítés, a gazdaság romokban, a munkanélküliek száma több százezer fő, egy csomó iparág még be sem indult, és...

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2020. július 8., szerda

Kunetz szerint ha  esetleg az érintett nem tud fizetni, “akkor jön a NAV és árverez”.

“Tehát ez a jogszabály arra is alkalmas, hogy a kiélezett helyzetet tovább fokozza, illetve további forrásokat vonjon el a gyógyító munkától, mindezt egy válsághelyzet kellős közepén” – vonta le a következtetést a szakember.

Forrás: mfor

Cikkeink az egészségügyről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top