nlc.hu
Család

A család elérhetőségei az ukrán kislány hátára írva

Ráírta a kislánya hátára az elérhetőségeiket az ukrán anya, ha bármi történne velük

Remegő kézzel írta rá tollal a gyereke hátára a telefonszámaikat a háború miatt a legrosszabbra készülő édesanya.
A család elérhetőségei egy ukrán kislány hátán, amelyet az édesanyja írt fel a háború miatt

Egy kétségbeesett ukrán édesanya tollal ráírta a kislánya hátára a család elérhetőségeit arra az eshetőségre gondolva, ha bármi történne velük az ukrajnai háborúban.

A 33 éves Szása Makovij akkor írta fel Vira hátára a nevét, a születési dátumát, valamint a szülők telefonszámát, amikor elmenekültek Kijevből, mert attól tartottak, hogy a közeledő orosz csapatok elfoglalják a fővárost.

Úgy gondoltam, ha én meghalok, akkor így kiderül, ki ő, és milyen családból származik. Talán talál néhány ismerős embert, akik gondoskodhatnak róla. (…) Ő a legfontosabb az életemben, ezért nem tudom elképzelni, hogy elveszítsük egymást

– írta az Instagramon az édesanya, aki azt is elárulta, hogy remegett a keze, amikor a kislánya hátára írta az információkat.

Az anya a lánya kabátzsebébe is tett egy kártyát, amelyre hasonló adatokat írt, mint a gyerek hátára. Miután Szása megosztotta a fotót közösségi oldalán, többen azt írták, hogy ők is hasonlóan cselekedtek. Volt, aki a gyereke ruhájába varrta bele az elérhetőségeket, más karkötőt készített a legfontosabb telefonszámokkal.

Szása és Vira azóta épségben elhagyta a háború sújtotta Ukrajnát, és biztonságban vannak Dél-Franciaországban, de hiányzik nekik az otthonuk.

A felirat a gyerek hátán egyáltalán nem elrugaszkodott ötlet: néhány hete egy ukrán nő Lengyelországba akart menekülni a gyerekeivel, de útközben elveszítette őket, és fogalma sem volt, merre lehetnek. Végül magyar rendőrök találtak rájuk. Egy 11 éves kisfiú pedig egy telefonszámmal a kezére írva, egyedül menekült a háború elől. 

(Mirror)

(Kiemelt kép: Instagram/aleksandra.mako)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top