nlc.hu
Család

Örökbe fogadták a romok alatt született szír kislányt

Kiderült, ki fogadhatja örökbe a romok alatt született szíriai kislányt

Édesanyja a romok alatt hozta világra a kislányát a szíriai földrengés után, de ő már nem élte túl a katasztrófát. A csecsemőt most örökbe fogadták.

Nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe azt a szíriai csecsemőt, akit a törmelék alatt szült meg az édesanyja a földrengés után – írja a BBC.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az anya Dzsandarisz városában, a romok alatt hozta világra kislányát. Az újszülöttet sikerült megmenteni, de a kismama életét vesztette, ahogyan sajnos családjának többi tagja is. Amikor a gyereket kimentették, még köldökzsinórral kapcsolódott édesanyjához.

Miután a gyerekről szóló hírek bejárták a világot, több ezren jelentkeztek, hogy örökbe fogadják a csecsemőt, de végül a rokonaihoz került. A kislány a február 6-i földrengés óta kórházban volt, szombaton engedték az új családjához, miután DNS-teszt segítségével megerősítették, hogy a nagynénje valóban a vérrokona.

A 2023. február 8-án készült fotón inkubátorban látható a szíriai Afrin városának egyik gyerekkórházban az az újszülött kislány, akit a törökországi-szíriai földrengés után a romok alatt hozott világra az édesanyja

A 2023. február 8-án készült fotón inkubátorban látható a szíriai Afrin városának egyik gyerekkórházban az az újszülött kislány, akit a törökországi-szíriai földrengés után a romok alatt hozott világra az édesanyja (Fotó: Anas Alkharboutli/picture alliance via Getty Images)

„Ő most már az egyik gyerekem” – mondta a nagybácsi, Khalil al-Sawadi, akinek hat vér szerinti gyereke van. A család egyelőre rokonoknál lakik az észak-szíriai Jinderisben, mivel az ő otthonuk is megsemmisült a földrengésben. A kislánynak elhunyt édesanyja emlékére az Afraa nevet adták, ami arabul azt jelenti: jel istentől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top