nlc.hu
Baba

Szíriai földrengés: örökbefogadnák a megmentett újszülöttet

Sokan örökbefogadnák a szíriai földrengés után a romok alatt született kisbabát

Rengetegen jelentkeznek, hogy örökbefogadnák a romok alatt megtalált újszülöttet.

Több tucatnyi telefonhívást kapott az a szíriai kórház, ahol azt az újszülött csecsemőt látják el, akit hétfőn mentettek ki a romok alól a földrengés sújtotta Szíriában. Azért hívják a kórházat a világ minden tájáról, mert szeretnék örökbe fogadnák a kislányt, aki a romok alatt született, és akinek az anyja, az apja és a négy testvére sem élte túl a katasztrófát, írja a BBC nyomán a Telex.

A Twitteren egy videót is közöltek, amin látható, ahogyan egy férfi a babával a kezében szalad át a törmelékeken.

A megmentett kislánynak az Aya nevet adták, ami arabul csodát jelent. Az újszülött nagyon rossz állapotban volt, sok zúzódás volt rajta, és alig lélegzett. Azóta szerencsére stabil az állapota. Addig nem engedik, hogy bárki örökbe fogadja a kislányt, amíg a távoli családja nem jelentkezik érte. Egyelőre a felesége szoptatja a kislányt a saját lányuk mellett.

Emberek gyülekeznek egy összedőlt épület romjai fölött 2023. február 7-én Dzsandarisz városában

Emberek gyülekeznek egy összedőlt épület romjai fölött 2023. február 7-én Dzsandarisz városában. Hivatalos források szerint legalább 1444 ember halt meg Szíriában a földrengés után, amelynek epicentruma Törökország délnyugati részén volt (Fotó: Mohammed AL-RIFAI / AFP)

Hétfőn hajnalban 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét: a földmozgás olyan erővel csapott le, hogy még Cipruson és Libanon bizonyos pontjain is érezni lehetett. Az első földrengést magyar idő szerint 11 óra körül egy második is követte, ami 7,7-es magnitúdóval rázta meg a régiót, további károkat okozva. A két nagy rengést azóta is kisebb utórengések követték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top