nlc.hu
Család

Maratont futó kismama

Maratont futott 31 hetes terhesen az anyuka

Szülése előtt egy nappal még kilométereket kocogott.

Egy anyuka, aki közel ötezer kilométert futott terhessége alatt – beleértve egy maratont a 31. héten – azt állítja, a futás segít neki abban, hogy úgy érezze, teljesen ura a testének – írja az Index.

A 43 éves Sophie Carter négy gyermek édesanyja, és mindegyik várandóssága alatt folyamatosan futott. Még akkor is napi tizenkét kilométert tett meg, amikor 36 hetes terhes volt az ikreivel. Miközben 2022-ben a legkisebb gyermekével volt várandós,

31 hetesen teljesített egy 50 kilométeres versenyt, két 100 kilométeres futást és egy maratont, amit három óra 39 perc alatt futott le.

A szülés előtti napon pedig még pár kilométert kocogott.

A sport természetesen nem tilos várandósság alatt, van, aki folytatja a rúdtáncot, más pedig edz továbbra is. Mindez nem jelenti azt, hogy ez a pár kiragadott példa kötelezően érvényes minden terhes nőre, sőt. A fő szabály ilyenkor, hogy nem szabad túlterhelni magad, nem most kell felkészülni életed nagy teljesítményére, és minden olyan mozgást tilos végezni, ami nagy rázkódással, ütődéssel vagy az elesés kockázatával jár. Ezért a futás vagy a tenisz, és persze a küzdősportok sem igazán neked valók terhesen.

Futó nők

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top