nlc.hu
Család

Először találkozott szépunokájával a 98 éves néni

Szívmelengető fotón, ahogy a 7 hetes kislány először találkozik a 98 éves szépmamájával

6 generáció egyetlen képen.
Először találkozott szépmamájával a 7 hetes kislány

„Elmondhatatlan élmény volt ott lenni velük az első találkozás pillanatában” – idézi a Yahoo News hírportál az 59 éves Gracie Howellt. Gracie, aki a 98 éves Cordelia Mae Hawkins egyik legfiatalabb unokája, a lapnak beszélt arról is, hogy a hat generáció az Egyesült Államok legkülönbözőbb részeiről (Ohióból és Dél-Karolinából) utazott Kentuckyba, hogy a fotó elkészülhessen.

„Persze tudjuk, hogy az internet korában lett volna más, gyorsabb és egyszerűbb megoldás is arra, hogy lássuk a család legfiatalabb tagját, de hiszünk benne, hogy a személyes találkozásnál nincs fontosabb” – magyarázza a büszke dédnagymama, aki arról is őszintén beszélt, hogy Cordeliához hasonlóan, mindannyian igen fiatalon lettek édesanyák. „18-20 évesek voltunk, mikor az első gyerekeink születtek.”

Maga készítette a gyerekeinek az orvosságot

Gracie egy percig sem titkolja, hogy rettentően büszke nagymamájára, aki annak idején Kentuckytól néhány mérföldnyire, egy eldugott kisvárosban nevelte gyerekeit. „A kétszobás házunkban nem volt folyó víz, telente pedig a nappali közepén lévő, fatüzelésű kályha adta a meleget” – mesélte Gracie, aki úgy érzi, már neki is sokkal egyszerűbb dolga volt anyaként, mint annak idején nagymamájának.

„A nagyi még a patakban mosott, és saját kezűleg vágta le és kopasztotta a csirkéket az ebédhez. Ha a gyerekei betegek lettek, maga készített nekik orvosságot, amihez az otthonukhoz közeli erdőből szedett gyógyfüveket. Ma már ezek szinte elképzelhetetlen dolgok.”

Gracie a dédunokáját illetően annyit mondott a lapnak, hogy a kislány egy igazi angyal. „Remélem, egy szép napon ő is megtanulja elkészíteni a családi paradicsomszószt, aminek a receptjét még a szépmamája találta ki, és amit azóta adunk tovább egymásnak anyáról lányára a családban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top