nlc.hu
Család

Kirúgták, mert megtudta, hogy a főnök a féltestvére

Kirúgták a nőt, miután kiderítette, hogy a főnöke a féltestvére

Féltestvéri szeretet…
Pokollá vált az élete egy egyszerű DNS-teszt után.

Akciófilmbe illő történetet osztott meg a közelmúltban az a Reddit-felhasználó, aki egy ajándékba kapott DNS-tesztből tudta meg, hogy van egy féltestvére, akiről egészen addig fogalma sem volt. „A DNS-tesztet az édesapám vásárolta, meglepetésnek szánta az egész családnak” – kezdi a fiatal nő.

Miután a család elvégezte a tesztet, nem várt meglepetésben volt részük: kiderült, hogy a családfőnek van egy harmadik gyermeke is, méghozzá az ország másik felében. „Mivel apámat éppúgy sokkolták a történtek, mint minket, biztos vagyok abban, hogy nem ilyen bizarr módon akarta a tudomásunkra hozni az igazságot.”

A történet azonban nem ért véget a féltestvér felbukkanásával: kiderült az is, hogy a titokzatos báty nem más, mint a cégnek a vezérigazgatója, ahol akkoriban a poszt szerzője dolgozott. „Elég kellemetlenül éreztem magam az új hírek birtokában, és nagyon reméltem, hogy a főnököm nem tudja, amit én tudok.”

Mintha egy akciófilmbe csöppent volna…

Aztán elkezdődtek a furcsaságok. A poszt szerzőjét először furcsa tréningre küldték a cégen belüli családi kapcsolatok apropóján, majd a közvetlen felettese leült vele elbeszélgetni a tréningen hallottakról. És a java még csak ezután jött. A fiatal szerző leírja, néhány nappal később feltűnt neki, hogy a céges mappából – ahol a munkájához szükséges dokumentumokat tárolta – eltűnnek az általa létrehozott fájlok.

„A közvetlen főnököm javaslatára innentől kezdve minden munkámról biztonsági másolatot csináltam egy külső meghajtóra. Egyértelművé vált, hogy szabotálni akar valaki, és abban is biztos voltam, hogy a féltestvérem az. A fiatal nő ezek után beavatta a felettesét a családi történetbe, aki egészen a kirúgásáig igyekezte segíteni őt. „Végül egy hónappal a teszt után, egy reggel mentem volna dolgozni, de a HR-es már a folyosón megállított. Ott közölte velem, hogy megszűnt a munkaviszonyom, majd kidobatott a biztonságaikkal.”

Az abszurd helyzetet végül Katie, a posztoló közvetlen felettese mentette meg: találkozót kezdeményezett a cég többségi tulajdonosával, majd részletesen beszámolt neki a történésekről. A nő elmondása szerint egyhetes vizsgálat indult, aminek végén a cég képviselői bocsánatot kértek tőle, majd újra felajánlották neki az egykori pozícióját. „A vezérigazgató féltestvérem nem jött vissza dolgozni a vizsgálat után” – írja, majd hozzáteszi, a felkínált pozíciót végül ő se fogadta el.

„Úgy éreztem, szükségem van egy kis időre, hogy kiheverjem a velem történteket” – zárta sorait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top