nlc.hu
Család

Megmentette a családja életét a kislány

Megmentette a családja életét a 12 éves kislány

Hősként ünnepelnek egy 12 éves texasi kislányt, aki megmentette az egész családja életét a szén-monoxid-mérgezéstől.

A 12 éves Jaziyah Parker azonnal felismerte, hogy valami nincs rendben, amikor édesanyja és öccse is elájult Fort Worth-i otthonkban. Nem esett pánikba vagy blokkolt le, hanem gyorsan hívta a 911-et, és segítséget kért. Szülei és négy testvére neki  köszönheti az életét.

„Először normálisan viselkedtek, de amikor visszamentem a szobába, elkezdtek kiabálni, hányni és hasonlók, majd elájultak” – idézte fel Jaziyah. Mint utóbb kiderült: a családtagok szén-monoxid-szivárgás miatt lettek rosszul.

Kitüntették a hős kislányt

Kitüntették a 12 éves kislányt (Fotó: Facebook/Fort Worth Fire Department)

Fort Worth városa kedden kitüntette Jaziyah-t gyors gondolkodásáért és bátorságáért.

„Én vagyok az, akinek meg kell védenem a gyermekeimet, de most olyan, mintha ők védtek volna meg engem” – mondta Jaziyah édesanyja, Ariel Mitchell az ünnepségen.

„Felismerni, hogy szén-monoxid-mérgezés történhetett, nagyon nehéz. Ezért is létfontosságúak a szén-monoxid-érzékelők. Nagyon fontosak” – hangsúlyozta Dr. Stephanie Widmer sürgősségi orvos és orvosi toxikológus a Good Morning America című műsorban.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top