nlc.hu
Család

Egy ország gyászolja a háromévesen elhunyt Bíborkát

Elhunyt a kislány, akinek gyógyulásáért egy egész ország drukkolt

A tragikus hírt a Facebookon osztották meg a hároméves kislány szülei.

Elhunyt Szendrei Bíborka, egy GM1-gangliozidózis betegséggel küzdő kislány, akinek a gyógyulásáért egy egész ország szorított, írja a Bors.

Szívünk legmélyebb fájdalmával tudatjuk veletek, hogy Bíborka tegnap, azaz június 10-én szombaton, délután 14:06 perckor örök álomra szenderült

– írták a Facebookon gyászoló szülők. A kislány júliusban lett volna hároméves. 

Gyerta ég a sötétben

Szalontay Judit, a neves néprajzkutató is életét vesztette a győri lakástűzben (Fotó: Unsplash)

A GM1-gangliozidózis 100–200 ezer gyerekből egyet érint, és sajnos a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan. Bíborka látása és hallása gyenge volt, járni nem tudott, de a külvilágot érzékelte. Szüleinek minden vágyuk az volt, hogy gyógymódot találjanak a betegségre, ezért hozták létre a Együtt Bíborkáért Facebook-csoportot, egy osztrák cég pedig vállalta, hogy személyre szabott génterápiát fejleszt Bíborkának. 

“Megbeszéltük a feleségemmel, hogy akármi is lesz most Bíborkával, mi megyünk tovább, és addig nem nyugszunk, amíg gyógymódot nem találunk erre a betegségre. Nagyon bízunk benne, hogy Bíborka is megkaphatja, de ha nem, akkor is megyünk tovább” – nyilatkozta pár napja a kislány édesapja, Szendrei Bence. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top