nlc.hu
Család

Biden harapós kutyájának a sorsa

Kirakták a szűrét a Fehér Házból Biden harapós kutyájának

Hiába küldték el nyáron kiképzésre a négylábút, nem javult meg.

Elhagyta a Fehér Házat Joe Biden elnök Commander nevű németjuhász kutyája, mivel már több alkalommal előfordult, hogy megharapta az ott dolgozókat, köztük legutóbb az elnök egyik testőrét – számolt be az MTI.

Commander

Nem maradhatott Bidenékkel a harapós Commander – Fotó: Elizabeth Frantz for The Washington Post via Getty Images

Az elnöki pár szóvivője közleményben tudatta, hogy Fehér Ház megvált a harapásra hajlamos ebtől. Mint fogalmazott, Joe Biden és felesége, Jill Biden számára is nagyon fontos a Fehér Házban dolgozók és a testőrök biztonsága.

11 kutyatámadás

Az elnök védelmét ellátó Titkos Szolgálat a napokban jelentette, hogy a Commander nevű kutya megharapta egyik ügynökét. Az amerikai médiában megjelent hírek szerint a 2 éve, kölyök korában Bidenékhez került németjuhász már legalább 11 alkalommal harapott meg valakit.

A Biden házaspár már nyáron közölte, hogy kiképzésre küldik a kutyát, ami meg is történt.

Majort is kiebrudalták

Bidenék egy másik kutyáját, Majort 2021-ben szintén kiképzésre küldték, miután megharapott egy alkalmazottat. Ám a Biden család végül úgy döntött, hogy a szakemberek tanácsára inkább nyugodtabb környezetben élő barátaikra bízzák az állatot Delaware-ben.

Commander

Commandernek is mennie kellett a Fehér Házból – Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

„Munkahelyi stressz”

A harapós elnöki ebekkel kapcsolatban korábban olyan neves kutyatrénerek is megszólaltak, mint Jason Cohen, Larry Krohn, Joel Silverman, valamint a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Cesar Millan. Mindannyian hasonló véleményen voltak, amely szerint a négylábúak számára stresszes bekerülni egy olyan környezetbe, mint a Fehér Ház, ahol naponta több száz vagy akár több ezer ismeretlen emberrel is találkozhatnak.

Millan szerint a kutyák éppen így üzenik, hogy nem érzik magukat biztonságban, és ha nem érzik magukat biztonságban, megbízni sem tudnak senkiben. „Ha pedig nincs meg a bizalom, az állat nem érzi magát nyugodtnak” – jelentette ki a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top