nlc.hu
Család

Shani Louk, akit megölhettek a terroristák Izraelben

„A tetoválásokról ismertük fel” – Egy 30 éves német nőt is megölhettek a terroristák Izraelben

A családja felismerni vélte a fiatal nőt egy megrázó videón, amelyen Shani Louk élettelen teste egy kisteherautó platóján látható.
Shani Louk

Egy fiatal német-izraeli tetoválóművész lehetett az a nő, akivel a Hamász terroristái egy kisteherautó platóján vonultak végig az utcákon, miután szombat reggel megtámadtak egy sivatagi zenei fesztivált az Izrael elleni támadásuk során.

A szemtanúk beszámolói szerint motorosok tüzet nyitottak a Gázai övezethez közeli Urim kibucnál megrendezett Nova fesztiválon részt vevő több száz emberre, akik között előtte már kitört a pánik a becsapódó rakéták miatt.

A támadók több embert megöltek, vélhetően az egyik áldozat a 30 éves Shani Louk. Ahogy a támadásokról készült felkavaró felvételek elterjedtek az interneten, a családtagjai felismerték a fiatal nőt. Egyik unokatestvére, Tom Weintraub megerősítette a The Washington Postnak, hogy Louk részt vett a fesztiválon, és felismerték őt a megrázó videón. „A tetoválásokról ismertük fel, és hosszú rasztafürtjei vannak” – mondta a nő családja.

A videóban a fiatal nő élettelen testtel, arccal lefelé fekszik egy kisteherautó platóján, csak fehérnemű van rajta, egyik lába természetellenes testhelyzetben áll, miközben fegyveres Hamász-harcosok ujjungva-kiabálva ülnek mellette, az egyikük a nő derekára tette a lábát, a másik pedig megragadta a haját.

Egyelőre nem lehet minden kétséget kizáróan tudni, hogy Shani Louk meghalt vagy életben van-e még, de a családja nem adta fel a reményt. Shani édesanyja, Ricarda közzétett egy videót, amelyben segítséget kér, ha bárki tud valamit a lányáról.

„Ma reggel a lányomat, Shani Nicole Louk német állampolgárt egy turistacsoporttal együtt elrabolta a palesztin Hamász Izrael déli részén. Kaptunk egy videót, amelyen tisztán láthattam, hogy a lányunk eszméletlenül ül a palesztinokkal egy autóban, és ők a Gázai övezetben autóznak. Kérem, hogy küldjenek nekünk bármilyen segítséget vagy bármilyen hírt.”

Mint arról beszámoltunk, legalább 250 izraeli meghalt, több mint 1590 pedig megsebesült, miután szombaton kora reggel nagyszabású rakétatámadást indított a Hamász iszlamista terrorszervezet Izrael ellen. Egy magyarországi roma turistacsoport 87 tagja a tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren rekedt az Izraelt ért terrortámadások közepette.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Twitter/Jay Engelmayer; Instagram/shanukk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top