nlc.hu
Család

Eszméletlenre verte egy floridai diák a tanárnőjét

Eszméletlenre verte egy floridai diák a tanárnőjét

A 17 éves fiú több mentális betegséggel is küzd, és korábban is volt már összetűzése a törvénnyel.
Erőszak

Egy évvel ezelőtt az akkor 17 éves Brendan Depa több tucatszor megrúgta a tanárnőjét, Joan Naydichet. Ököllel a hátát és a fejét ütötte, végül pedig a padlóra küldte őt, aminek következtében a nő öt bordája eltört, halláskárosodást szenvedett és kognitív problémák léptek fel nála.

A felkavaró incidenst – és a tanárok hiábavaló próbálkozásait a támadás megállítására – az iskola térfigyelő felvételei rögzítették, így eljárás indult a kamasz ellen, aki végül bűnösnek vallotta magát. Azzal védekezett, hogy a Nintendo Switch nevű videójáték miatt támadott a nőre.

Jelenleg úgy tűnik, hogy bár a fiút fiatalkorúként vonták vád alá, mégis 30 év börtönre is számíthat, ami édesanyja, Leanne Depa szerint „halálos ítélet” lenne számára.

„Nagyon sajnálom, amit a fiam tett, és soha senkinek nem kellene ezen keresztülmennie” – mondta Leanna Depa könnyek között a NewsNation „Banfield” című műsorában. Ugyanakkor arra kérte a bántalmazott Naydichet, hogy kérjen enyhébb büntetést a fiának. Leena azzal indokolta a kérését, hogy Brendannak nehéz élete volt, sok traumát kellett elszenvednie, és autizmusban is szenved. „Kérem, mutasson irgalmat felé.”

Brendan Depát – aki súlyos autizmussal, ADHD-vel, oppozíciós magatartászavarral és dühkitörésekkel küzd – egy állami iskolában helyezték el annak ellenére, hogy két évvel korábban egy autizmussal foglalkozó kórházban töltött hosszabb időt. Korábban pedig az édesanyja otthon tanította, mert a fiú nem kezelte jól az iskolai környezetet.

Végül mégis egy floridai állami iskolában találta magát, ahol az egyik oktató megtiltotta neki, hogy az iskolában a videójátékkal játsszon. Naydich azt mondta, hogy soha nem vette el a játékot a tinédzsertől, de a fiút mégis annyira bosszantotta a helyzet, hogy ezért támadt rá a tanárnőre. A történethez egyébként szorosan hozzátartozik, hogy a támadás előtt már háromszor került összetűzésbe a törvénnyel.

Depa ítélethirdetése januárra várható.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top