nlc.hu
Család

Várkonyi Andrea saját kezűleg készíti a bejglit

Várkonyi Andrea karácsonykor nem engedi a konyhába Mészáros Lőrincet

Várkonyi Andrea a karácsonyi időszakban olyan, mint bármelyikünk. Ilyenkor üzletasszonyból háziasszonnyá vedlik át, álló nap díszít, süt-főz, és ő is megküzd azzal, hogy kireped a bejgli tésztája. Mészáros Lőrinc pedig szívesen sütne-főzne, de a háziasszony inkább kizárja a konyhából.

Karácsonykor mindig izgalmas, hogyan ünnepelnek az ország hírességei. Az persze különösen érdekes, hogyan ünnepel az ország power couple-je, akik kedvéért Bryan Adams énekli a karácsonyi partin, hogy Everything I Do (I Do It for You). A Blikk érte utol az üzletasszonyt, aki karácsonyi titkok tömkelegét osztotta meg a lappal.

Várkonyi szerint az ő családjuk sem különbözik másokétól, bár azt nem osztotta meg, hogy miket szoktak egymásnak ajándékozni, mert érzésünk szerint ott azért lettek volna különbségek. Mindenesetre az kiderült, hogy a menü náluk is a tradicionális vonalat követi: bejgli, hal, kacsa és pulyka kerül az asztalra. Amikor a lap arról érdeklődött, hogy az ország Lőrince miből veszi ki a részét a készülődésben, kitérő választ kaptak:

Sütne-főzne ő, ha hagynám… Szerintem minden háziasszony egyetért azzal, hogy a birodalmába nem szívesen enged be senkit, ezzel én is így vagyok, ott én vagyok a főnök.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc egy szakmai konferencián idén szeptemberben (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A bejglit nem rendelik, hanem a lányával, Nórival odahaza készítik egy néhány éve az internetről vadászott recept alapján. Mivel sok töltelékkel szeretik a bejglit, már nem rettegnek attól, hogy kireped a tésztája, elfogadták, hogy ez sokszor vele jár.

Korábban 24-én reggelre vette fel az ünnepi ruháját a fenyő, de most be kell vallanom, már jóval előbb nekiálltunk a díszítésnek és már egy héttel karácsony előtt állt a fa

– vallotta be az egykor műsorvezetőként ismert Várkonyi, aki elmondta, hogy a Szentestét a szűk családdal ünneplik, majd kezdődik a rokonlátogatás: 25-én Budapesten, 26-án Szegeden lesznek a családtagoknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top