nlc.hu
Család

Ingyenes képzést indít a pedofíliáról a Hintalovon alapítvány

Ingyenes képzést indít a pedofíliáról a Hintalovon: „Mert odakint nem csak szörnyek járnak. Mi is ott vagyunk”

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ingyenesen elérhető képzést állított össze arról, hogy tulajdonképpen kik azok a pedofilok és miért válik valaki szexuális ragadozóvá – ezzel szeretnének segíteni mindenkinek, hogy jól értsük ezt a jelenséget a mai helyzetben.

„A magyar társadalom nemcsak azt bizonyította be az elmúlt hetekben, hogy a pedofília kapcsán a zéró tolerancia álláspontján van, hanem azt is, hogy nagy az információhiány, sok a félreértés a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések körül” – írja a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány azzal kapcsolatban, hogy miért állították össze az ingyenesen, mindenki számára elérhető és érthető képzést a szexuális bántalmazásról, zaklatásról, visszaélésekről, pedofíliáról.

Többek között ilyen és hasonló kulcsfontosságú kérdésekre tudhatjuk meg a választ a másfél óra alatt elvégezhető e-learning kurzus során:

  1. A gyermekekkel szembeni szexuális bántalmazások hány százalékát követik el olyanok, akiket a gyerek ismer?
  2. A gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések problémája milyen arányban érinti az európai gyerekeket?
  3. Hány éves korukban vannak a gyerekek a legjobban kitéve a szexuális bántalmazás veszélyének?
Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

A Hintalovon szakemberei szerint a megfelelő tudásra is szükségünk van ahhoz, hogy meg tudjuk védeni a gyerekeket, és a jogaikat érvényesítsük. Olyan ismereteket kell elsajátítani mindenkinek, melyek segítenek abban, hogy jól értsük a gyermekbántalmazások természetét, az elkövetőket és az erőszak következményeit.

„Ezért összegyűjtöttünk minden naprakész tudást arról, hogy kik azok a pedofilok, miért válik valaki szexuális ragadozóvá, hogyan kezd el valaki szexuális érdeklődéssel tekinteni a gyerekekre, és elkészítettünk egy olyan rövid, tényekre és adatokra alapozott, közérthető nyelven megfogalmazott képzést, ami mindenkinek segíthet abban, hogy jól értse ezt a jelenséget. Odakint nem csak szörnyek járnak. Mi is ott vagyunk” – olvashatjuk a Hintalovon közleményében.

A program kb. másfél óra alatt elvégezhető. Az online képzésre bárki regisztrálhat, és elvégzéséről tanúsítványt kérhet. A Hintalovon célja az, hogy minden 10. ember Magyarországon megismerje ezt az anyagot, mert így lehetne biztosítani azt, hogy a gyerekek körül legyenek olyan felnőttek, akiknek szemük van arra, hogy észrevegyék, és fülük arra, hogy meghallják, ha egy gyerek segítségre szorul.

Jelentkezz a képzésre ide kattintva!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top