nlc.hu
Család
102 éves együtt egy újdonsült házaspár

102 éves együtt egy újdonsült házaspár

Guinness-rekordot döntöttek.

Feleségül vette 102 éves barátnőjét egy 100 éves férfi egy philadelphia idősotthonban. Marjorie Fiterman és Bernie Littman május 19-én házasodtak össze, miután közel egy évtizede ismerkedtek össze az intézményben. A pár, akinek az együttes életkora 202 év, valószínűleg Guinness-rekordot döntött. A korábbi rekorderek az angol Doreen és George Kirby voltak, ők 2015. június 13-án keltek egybe, együtt 194 évesek volt.

Bernie Littmanék bebizonyították, hogy sosem késő házasságot kötni. Családjuk is nagyon örül az idős pár boldogságának.

Bernie unokája, Sarah Sicherman azt nyilatkozta, hogy nagyszerű volt, hogy talált egy társat a nagyapja, akivel közös elfoglaltságot találhat és együtt töltheti a napjait. „Olyan szerencsések, hogy egymásra találtak” – vallotta Sarah, hozzátéve: nagypapája és kedves még a pandémia alatt is egymás támaszai voltak.

Bernie korábban 65 éven át volt házas, a korábbi neje, Bernice 2012-ben hunyt el. A halála után pár évvel egy jelmezpartin találkozott Marjorie-vel, és a párnak ugyanazon a napon volt az első randevúja, amikor Bernie dédunokája megszületett. Marjorie is volt már férjnél, ő 1999-ben özvegyült meg.

Még a családját is meglepte, hogy az idős férfi feleségül vette a barátnőjét, mert azt hitte a rokonság, csupán élettársak maradnak. A szertartáson a rabbi nem adott nekik házassági tanácsot, mert úgy volt vele, hogy Bernie-ék már rengeteg tapasztalattal bírnak ezen a téren.

Lehetséges, hogy az ifjú házasok útjai évtizedekkel korábban már keresztezték egymást, mivel mindketten a Pennsylvaniai Egyetem hallgatói voltak pont egy időben. Ám más-más szakon végeztek, így nem ismerték egymást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

(via)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top