Egészség

A döntés a te kezedben van!

Reggel egy gyors kávé. Délelőtt valami nassolnivaló – csoki, chips. Ebéd csak délután háromkor, mert addig nincs egy perced sem. Dugóban idegeskedés, dohányzás, amíg odaérsz a gyerekért az iskolába/óvodába. Otthon egy kis házimunka. Vacsora, tévénézés, alvás. Ismerős?

A döntés a te kezedben van!Valószínűleg te is tisztában vagy azzal, hogy ha a fenti dolgok ismerősen hangzanak, akkor életmódváltásra van szükséged. Azt is tudod, hogy ezeken a régi rossz szokásokon nagyon nehéz változtatni, még akkor is, ha szeretnéd.

A Szívbarát Lépések program azonban azért száll síkra, hogy ebben a harcban a segítségedre legyen, mert együtt változni, apró lépésekben, napról napra, sokkal egyszerűbb.

Három fő területre érdemes koncentrálni, amelyeken változtatni kell.

Ezek a táplálkozás, a testmozgás és a stresszkezelés. Ha ezekben sikerül apróbb sikereket elérnünk, a többi már szinte gyerekjáték.

A döntés a te kezedben van!A helyes táplálkozás nem azt jelenti, hogy ezentúl nem ehetünk finomakat, hanem azt, hogy tudatosabban étkezünk.
Akiknek van bátorságuk a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre cserélni, hamar rájönnek, hogy sokkal változatosabb és finomabb kenyerek és pékáruk közül válogathatnak.

Akik a cukor helyett a mézet részesítik előnyben, nemcsak az édes íz egy különleges, új világát ismerhetik meg, hanem a méz kiváló élettani hatását is élvezhetik.

A döntés a te kezedben van!A gyümölcsök és zöldségek megfelelő bevitelével is sokat javíthatnak az életminőségünkön.

A cukros üdítők helyett egy csésze cukrozatlan tea is jó választás.

Ugye nem tűnik olyan nehéznek, mint gondoltad?

Természetesen a testmozgásról sem kell elfeledkezni. Vacsora után a tévézés helyett sétáljunk egyet a friss levegőn! A kedvenc filmünkre így is hazaérhetünk, mégis tettünk valamit a testünkért.

 

A rohanó élet nem tesz jót a szervezetünknek, ezért szükségünk van egy kis lazításra. Hallgassunk zenét, táncoljunk, vagy csendben olvassunk valami jó könyvet, vagy vegyünk egy aromafürdőt!

Ha még több tippre lenne szükséged, vagy hosszabban elmerülnél a témában, látogass el a szivbaratlepesek.hu oldalra. Tanácsok, szakértők és egy interaktív napló vár rád, ha regisztrálsz az oldalon, amelynek segítségével 3 hetes programjainkon is részt vehetsz.

A döntés a te kezedben van!

 

 

A döntés a te kezedben van! Itt az idő, hogy változtass, és félretedd a kifogásokat. A Flora segít!

 

 

A döntés a te kezedben van!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top