nlc.hu
Egészség
“Kihajoltam, és megcsókoltam” – beleszeretett a Szabadság-szoborba

“Kihajoltam, és megcsókoltam” – beleszeretett a Szabadság-szoborba

A nőnek annyira erősek az érzelmei, hogy megfordult a fejében az is, hogy feleségül kéri a szobrot. Azt már nem is akarjuk tudni, a nászéjszakát hogyan képzelte.
Amanda Whittaker

Amanda Whittaker

Forrás: The Sun 

A 27 éves, bolti eladóként dolgozó, brit Amanda Whittaker tizenéves volt, amikor egy New Yorkban élő barátja küldött neki egy képet az amerikai Szabadság-szoborról. Saját bevallása szerint már ekkor szabályosan beleszeretett a szoborba.

„Ő az én legnagyobb szerelmem, annyira lenyűgöző – magyarázta Amanda, aki eddig négy alkalommal személyesen is meglátogatta szíve hölgyét. – Megsimogattam, kihajoltam a kilátón, és megcsókoltam a haját. Arra is gondoltam, hogy feleségül veszem, de végül meggondoltam magam, mert rájöttem, hogy sokan mások is szeretik őt.”

A nő egyszerűen Libbynek hívja a szobrot, és minden vele kapcsolatos „kegytárgyat” gyűjt, a fotóktól a különféle replikákig. Lakásának legékesebb dísze a szobor embermagasságú másolata. „Másokat általában megdöbbent, hogy romantikus érzelmeket táplálok egy tárgy iránt, de ők, ők, én pedig én vagyok.”

Bár Amanda sajátos vonzalma viccesnek tűnhet, valójában azonban a nő egy nagyon is létező pszichés betegségben, úgynevezett objektofíliában szenved, melynek lényege, hogy a beteg egy tárgy iránt érez szerelmet. Számos szakember szerint ennek oka az, hogy az illető aszexuális, vagy más pszichés zavar miatt képtelen hús-vér partnerrel kapcsolatot létesíteni, és ehelyett olyasvalamit választ vágyai – szó szoros értelmében vett – tárgyául, melyet mindenféle tét és konfliktusok nélkül szerethet, a saját elképzeléseinek és igényeinek megfelelően. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top