Egészség

Jön az eső meg a mínuszok

Az elkövetkező napokban lesz minden: napsütés, eső és mínuszok.

Jön az eső meg a mínuszokHivatalosan is búcsút inthetünk a nyárnak, olyannyira, hogy a hőmérő higanyszála 0 Celsius-fok alá csúszik: a talaj menti fagy miatt szerdára már tíz megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napközbeni hőmérséklet sem lesz túl rózsás, a legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11–16 fok között alakulhat. És ha ez nem lenne éppen elég, délnyugaton erősen felhős idő várható, szórványosan esővel, estefelé viszont már máshol is eshet. Az esős idő sajnos csütörtökön is kitart, bár az időnként erősebben felhős ég mellett többórás napsütés várható, többfelé alakul ki eső, záporeső.

Bár erős front nem lesz felettünk, a fokozottan érzékenyeknél a hidegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység, reumatikus fájdalmak hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top