Egészség

Mi köze a magnéziumnak a magas vérnyomáshoz?

A várandósság alatti magas vérnyomás gyakori, sokszor még a természetes, hüvelyi szülést is veszélyeztetheti. Hogyan segíthet a magnézium, mi a szerepe?

Mi köze a magnéziumnak a magas vérnyomáshoz?Várandósság alatt gyakorta fordul elő magas vérnyomás. Ez veszélyeztetheti az anya és a magzat egészségi állapotát, a természetes hüvelyi szülést és a magzat megfelelő fejlődését. Amennyiben a terhesség első három hónapjában fordul elő, már a fogantatás előtt lehetett vérnyomásproblémája az anyának.

Létezik viszont egy olyan ásványi anyag, mely kis mennyiségben szervezetünkben is megtalálható és jó gyógyír lehet a terhesség alatti vérnyomásproblémák kezelésére, hogy ne vérnyomáscsökkentőket kelljen alkalmazni.

A magnézium szervezetünkben is megtalálható, de mindössze 25-30 g mennyiségben. Hiánya esetén pótolnunk kell, mert testünk egészséges működéshez nélkülözhetetlen. Hiánya esetén számos tünet jelentkezhet: szívritmuszavar, izomgörcsök, fáradtság, a kognitív és a koordinációs képességek zavara, komolyabb stressz és a magas vérnyomás.

A megfelelő pótlással több, a terhesség folyamán előforduló vagy éppen felerősödő tünet kezelhető. Ehhez mindössze napi 350-450 mg magnéziumot kell bevinni a szervezetbe. Ezt természetes úton legkönnyebben olajos magvakkal (mandula, kesudió), hüvelyesekkel, különböző gabonafélékkel tehető meg, valamint ma már kifejezetten jó vitaminkészítmények és tabletták kaphatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top