Egészség

Kihasználják a vendégeket az edzőteremben

Kizárólag jó célra, a környezettudatosság jegyében.

Kihasználják a vendégeket az edzőteremben Az angliai Congresbury egyik edzőtermében a vendégek termelik meg a világításhoz és az elektronikus berendezések üzemeltetéséhez szükséges áramot. Ehhez ráadásul semmi többet nem kell tenniük, mint ami miatt egyébként is ott vannak: edzeni.

A teremben 42 darab speciális edzőgépet – futópadokat, szobabicikliket, lépcsőzőgépeket – állítottak fel, melyek használat közben villamosenergiát termelnek. Az így generált energiát ráadásul egy központi berendezés tárolni is képes, így olyankor is van miből gazdálkodni, amikor épp senki sem edz.

Minden egyes gépen található egy szintén a megtermelt árammal működő, érintőképernyős monitor is, melyen a vendégek tévézhetnek vagy akár internetezhetnek is edzés közben, de rákapcsolódhatnak az okostelefonjukkal, hozzáférhetnek az edzéstervükhöz és a teljesítményüket is nyomon követhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top