Egészség

Rákot okoz a szalonna – én meg elmegyek WHO-szakembernek

A múlt héten beütött a szalonnapánik kicsiny országunkban. Elképzelem az átlag falusi családot, ahogy apa és fia egymásra néz azon hír olvasása után, miszerint a szalonna, a kolbász, meg a disznóhús rákkeltő a WHO tanulmánya szerint.

Hőseink állnak az ól mellett és gyászos képpel nézik a 150 kilós, röfögő hústornyot, akit fél éve hizlalnak a hátsó ólban. Hát mihez kezdjünk veled, Lajos? Mert hát van rendes neve a jószágnak, szinte családtag ő. Tanítsuk meg kertet gyomlálni, vagy megugatni a postást? Terelhetné a libákat is.

Az asszony eközben az internetet bújja, szótagolva ízlelgetvén az olyan receptek neveit, amikben tofu van, meg szója, valamit csak kell a családnak főzni, hát jönnek az unokák is. A sushinál ellapoz, mégis milyen undorító dolog a nyers hal, ezt is csak a japánok képesek kitalálni, bezzeg a jó kis vöröshagymás sült vér! Egy szem fiúk, a Pista bánatában úgy dönt, torkára hág a szilvapálesznek, úgyse kell az most már december első szombatjára, amikorra a falu apraja-nagyja segített volna megtölteni Lajossal a mélyhűtőt.

Rákot okoz a szalonna - én meg elmegyek WHO-szakembernek

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top