Egészség

Egy kedves szó a mentőben – engem megment

Egy kedves szó. Vajon tényleg ennyi elegendő a világ megváltásához? Szerintem igen.

Amikor vasárnap a mentőben ültem, forgott velem a világ. Lili, szemem, társam, lelkem a lakásban várt, mert nem tudtam gondoskodni hirtelen az elhelyezéséről. Tekintetében a félelem, az értetlenség, riadtság vad tűzként lobogott, s vérző orral nem tudtam, mit mondhatnék. Nem tudtam, aznap látom-e még. Édesanyám mögém ült be a kocsiba. Lábai annyira remegtek, hogy alig találta meg a lépcsőt, de keze, mint szikla markolta az enyémet. Ott volt velem, tartott, vigyázott rám, ahogy mindig is tette, teszi. Féltem.

Egy kedves szó a mentőben - engem megment

Alig kaptam levegőt a zubogó vértől, már sehol sem “szellőztem”, s a tudat, hogy szinte megfulladok, elborzasztott. A mentőtiszt azonban kedves, halk, megnyugtató szavaival hamar elfeledtette velem a méltatlan helyzetet. A helyzetet, amiben egy kinőtt, összevérzett pulcsiban, kócosan, reggeli csipás szemmel, ijedten, halálsápadtan ültem vele szemben. Megmérte a vérnyomásomat, lemosta az ujjaimat, amik ragacsosak voltak a vértengertől, s csak beszélt. Nem mondott különlegeset, nem kérte meg a kezemet (sajnos), mégis a mondatai nyugodtságot váltottak ki belőlem. Kedvessége pedig egy szintre emelt minket, s már nem éreztem magam annyira megalázva.

A folytatásért kattints a Vakvagány caféblogra!

Cikkeink, amelyekben a mentőkről írtunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top