Egészség

Éhen halt a börtönben a skizofrén férfi

Megindult az egymásra mutogatás, miután a kórboncnok szerint az éhség végzett egy fogvatartottal egy amerikai börtönben.

Michael Stanley Galligher állítólag fizikailag egészséges ember benyomását keltette, míg egy napon holtan nem esett össze a börtönben, ahová egy elmegyógyintézetből szállították át 6 nappal korábban. 

A boncolást végző orvos szerint az unkatestvére meggyilkolása miatt életfogytiglani büntetését töltő Galligher gyakorlatilag éhen halt. A boncolás eredménye szerint a férfi gyomrában egyáltalán nem volt étel, a vérmintái pedig éhezéskor jellemző értékeket mutatták. Valószínűleg a gyógyszereit sem szedte.

A férfi anyja szerint a börtön személyzetének tudnia kellett, hogy a fia paranoiája miatt nem volt hajlandó mások társaságában étkezni. Azzal vádolja őket, hogy nem figyeltek rá eléggé, rendesen eszik-e a fia.

Paranoiája miatt a férfi nem étkezett mások előtt
Paranoiája miatt a férfi nem étkezett mások előtt

A börtön tagadja a vádakat, állításuk szerint semmi jele nem volt annak, hogy Galligher éhezett volna. Az ő orvosuk által elvégzett boncolás állítólag más eredményre jutott a halál okát illetően, de hogy szerintük mitől halt meg a férfi, azt nem mondták meg.

Galligher egyébként szabályszerűen ingázott az elmegyógyintézet és a börtön között, attól függően, milyen állapotban volt. Utolsó, végzetes visszatérést megelőzően közel két évet töltött az intézetben.

Forrás: cnsnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top