Egészség

Uzsoki Kórház: egészségügyi dolgozók karanténban

Védőfelszerelés nélkül vizsgálták a vírusos beteget: karanténban egy tucat kórházi dolgozó.
Egészségügyi dolgozók karanténban

Több mint egy tucat egészségügyi dolgozó van karanténban a 444.hu értesülése szerint amiatt, hogy napokon át védőfelszerelés nélkül kezeltek egy koronavírussal fertőzött beteget – írja a portál, amely idézi is az Uzsoki utcai kórház egyik munkatársát: „Szerdán este vették fel a beteget, a tünetei alapján gyanús volt, hogy esetleg koronavírus, de mivel az akkori hivatalos esetdefiníciónak nem felelt meg, ezért nem tesztelhették.”

A 444.hu forrásai szerint a beteg szerdán került be a kórházba, de a koronavírus-tesztet csak pénteken végezték el rajta. Hozzátették: kevés a védőfelszerelés, és egyébként is csak akkor veszik fel, ha bizonyossá válik a fertőzés.

Az ilyesmi sajnos egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen jelenleg nem tesztelnek nagy számban, szűrésjelleggel, így értelemszerűen van egy időablak, amíg az egészségügyi dolgozók nem tudják, kell-e különleges óvintézkedésekkel védekezniük.

A cikk szerint egyébként az intézmény a pozitív teszt után már gyorsan és jól járt el. „Azokat az egészségügyi dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a beteggel, és bent voltak, amikor pénteken megjött a teszt eredménye, azonnal elkülönítették, a többieket visszahívták, és azóta is kifejezetten jó körülmények között tartják őket elzárva” – írja a hírportál.  Ezt mutatja, hogy hasonló esetek történtek a Jahn Ferenc Kórházban és a Szent János Kórházban is.

Az Uzsoki Kórház egyelőre nem reagált a 444.hu megkeresésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top