Egészség

Világsztár üzenetével indult útnak az idei NN Ultrabalaton

A Közép-Európa leghangulatosabb futóversenyének tartott megmérettetés jövője három évig biztosítva van.

A koronavírus-járvány első hulláma miatt az idei NN Ultrabalaton (NNUB) futóversenyt május közepe helyett a mostani, október 2–4-i hétvégére halasztották. A szervezők az átmeneti időszakban új kezdeményezésekkel igyekeztek további futóaktivitásokat biztosítani a sportág rajongóinak. A verseny névadó támogatója, az NN Biztosító pedig azt is bejelentette, hogy a nagyszabású sportrendezvény jövője biztos, ugyanis további három éves megállapodás született a szervezők és a cég között, így a futóversenyt 2023-ig biztosan NN Ultrabalaton néven rendezik meg.

A NNUB egyéni versenyzői a mai napon útnak is indultak, nekik a sportág világsztárja, a 2019-es hosszútávfutó világbajnok Joshua Cheptegei küldött videóüzenetet.

A futóverseny mellett az NN Biztosító stabil támogató partnere a SUHANJ! Alapítványnak is. Az idei verseny balatongyöröki váltópontján a szervezők ezért egy speciális fotókeretet állítottak fel, hogy aki itt fényképezkedik, a képet pedig megosztja a közösségi médiában, hozzájárulhasson a SUHANJ! Alapítvány számára indított adománygyűjtéshez is. 

Elstartolt a 2020-as NN Ultrabalaton

Az NN Biztosító elkötelezte magát az egészséges életmód és a futósport támogatása mellett (Fotó: NN Biztosító)

A cég egyébként Magyarországon és világszerte is elkötelezte magát az aktív életmód és az egészségmegóvás támogatása mellett, 2017-ben pedig megalapították az NN Running Team profi futócsapatot is, hogy olyan legendákon keresztül inspirálják a sport iránt érdeklődőket, mint Eliud Kipchoge vagy Kenenisa Bekele. A csapat több rekordot is felállított, például a maratoni táv két órán belüli teljesítése, vagy az 5 és 10 kilométeres futás világrekordja is hozzájuk köthető.

A 2020-as NN Ultrabalatonról további információkat a verseny Facebook-eseményében találnak az érdeklődők.

További cikkeink a sport világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top