Egészség

Bajba került a mozgólépcsőnél, jószívű ismeretlen segített a látássérült fiúnak

Máté cipőjéről lekapta a talpat a mozgólépcső, szerencsére mégsem kellett mezítláb hazamennie.

Móricz Máté és vakvezető kutyája, Fülöp, a fekete labrador újabb felejthetetlen kalandot élt át a fővárosban közlekedve. Ezúttal egy mozgólépcsőnél ütköztek akadályba: „Ahogy leléptünk a mozgólépcsőről, azt éreztem, hogy a cipőm talpát egy pillanat alatt lekapja a mozgólépcső fésűs része” – írja Fülöp Facebook-oldalán Máté, majd hozzáteszi, miután lerakta az öléből segítőkutyáját, észlelte, hogy a cipője használhatatlanná vált.

Letépte a látássérült fiú cipőjének talpát a mozgólépcső.

Letépte a látássérült fiú cipőjének talpát a mozgólépcső. Kép forrása: Facebook / Fülöp naplója

Bár minden jel arra utalt, hogy a szakadó esőben félig mezítláb kell hazamenni, őrangyala úgy tűnik odafigyelt rá, mert egy jószívű ismeretlen személyében segítséget küldött neki. „Arra figyeltem fel, hogy ők ketten csak állnak ott tanácstalanul a mozgólépcső mellett. Nem sokkal később megláttam a leszakadt cipőtalpat is” – mondja Fehér Norbert, aki ezután odalépett Mátéhoz, hogy felajánlja neki a nála lévő pár cipőjét. „Többször is láttam már őket, és hát szeretném, ha némely látó társunk is így használná a tömegközlekedést, mint ők” – tette hozzá.

„Nagyon meghatódtunk, hogy vannak olyan embertársak, akik akarnak segíteni a másikon” – ezt már Máté mondja, aki másnap újra találkozott megmentőjével. Ezúttal azért, hogy visszaadja neki a kölcsönbe kapott cipőt. Máté azt mondja, örül a vele történteknek, így ugyanis módjában áll felhívni a figyelmet arra, hogy mindig vigyázzunk a kutyánkra a mozgólépcsőnél. „Cipőt lehet újat venni, mancsot nem” – mondja, majd hozzáteszi: „Aki csak teheti, mindig vegye fel a kutyusát, hogy megelőzzék a komoly sérüléseket.”

Olvass még többet a vakvezető kutyákról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top