nlc.hu
Egészség

ABS-szindróma

Betegség, ami miatt egy szelet tortától is berúghatsz

Az ABS-szindróma a szénhidrátból csinál alkoholt az emberi szervezeten belül.

Hallottál már az ABS-szindrómáról? Ez egy olyan betegség, melynek során a szervezet alkohollá alakítja az összes bevitt szénhidrátot. Ettől az autoerjesztő betegségtől szenved a 62 éves Nick Carson is. Az orvosok azt gyanítják, hogy Nick betegségének köze lehet ahhoz, hogy két évtizeddel ezelőtt a férfi erős vegyi anyagokkal dolgozott.

Marlenka, az örmény hatlapos

Egy szelet marlenkától is be lehet rúgni

„Önkéntelen alkoholista lettem, ha bármilyen cukrot vagy szénhidrátot fogyasztok, be is rúghatok” – mondja Nick, aki egyelőre a ketodiétát próbálja követni, hogy elkerülje a szénhidrátokat.

A férfi erősen küzd, hogy ellenálljon a sütemények és egyéb édességek csábításának, a felesége, Karen pedig több módon próbálja támogatni, még úgy is, hogy felveszi Nicket „részegen”.

„Néha az emberek viccként kezelik az állapotomat, és azt mondják, hogy milyen jól járok, hogy nem kell italra költenem, de valójában ez egy szörnyű betegség” – jegyezte meg Nick.

(VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top