nlc.hu
Egészség

Hamarosan a 12-18 évesek is kaphatnak harmadik oltást

Hamarosan a 12-18 évesek is megkaphatják a harmadik oltást

A 12-18 évesek is kérhetik majd a harmadik oltást.

Megszületett a megállapodás az orvosszakma és Nemzeti Népegészségügyi Központ között a 12-18 éves korosztály harmadik koronavírus elleni oltásáról – mondta az RTL Híradónak Mészner Zsófia gyermekinfektológus.

Ezt azt jelenti, hogy hamarosan hivatalosan is befejeződik az egyeztetési folyamat, és utána a 12-18 évesek is megkaphatják a harmadik oltásukat, ha egészségesek, és a szüleik szeretnék ezt. Ennek ideje optimálisan a második oltás után fél évvel van, mert fél év után jelentősen csökken az ellenanyag szintje.

Beoltanak egy gyereket a koronavírus ellen

Beoltanak egy gyereket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. október 16-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Közben kedden elkezdődött a 5-11 éves gyerekek oltása Magyarországon, eddig 38 ezer gyereket regisztráltak a vakcinára. A gyerekeket országszerte 77 olyan kórházban oltják, ahol gyermekgyógyászati ellátás is van, de a háziorvosoknál is megkaphatják a vakcinát.

Mészner Zsófia szerint korábban kevésbé érintette a gyerekeket a járvány, de mostanra ez megváltozott, a gyerekeknek egyre nagyobb aránya betegszik meg, és vannak, akik súlyos állapotban kórházba kerülnek. A gyerekek oltása azért is fontos, mert a fertőzés terjesztésében ők is szerepet játszanak, oltásukkal pedig mérsékelhető a járvány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top