nlc.hu
Egészség

Olyanokat is hívnak 3. oltásra, akik már megkapták

Olyanokat is hívnak harmadik oltásra, akik már rég túl vannak rajta

Azok is kapnak a harmadik oltásra hívó levelet, akik már napokkal, hetekkel korábban felvették az emlékeztető oltást.

Korábban már írtunk arról, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) levélben keresi meg azokat, akik több mint 6 hónapja kapták meg a második oltásukat, és arra buzdítja őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást.

Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget

– áll a levélben.

Beoltanak egy fiatalembert

Beoltanak egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. december 4-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A 444 most arról ír, hogy olyanokat is hívtak harmadik oltásra, akik már napokkal, sőt hetekkel korábban megkapták a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisát. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az érintettek harmadik oltását nem könyvelték be a rendszerbe, az EESZT-applikációban legalábbis látszik a nyoma.

Ezt megelőzően már mások is beszámoltak arról, hogy néhány napja megkapták ugyan a harmadik oltásukat, mégis küldött nekik levelet a NEAK. Könnyen lehet, hogy az oltásokat nyilvántartó adatbázis egy régebbi állapotát vették alapul, amikor összeállították a névsort az értesítők kiküldéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top