nlc.hu
Egészség

Szőrösödő nyelv

Lábszövettel pótolták a nyelvrákos nő nyelvének egy részét, szőrösödni kezdett

Szőr kezdett nőni az anyuka nyelvén.

Egy anyának, aki a rákkal vívott harc után elveszítette nyelvének egy részét, szőrösödni kezdett a nyelve, miután a lábából nyert szövettel pótolták az orvosok a kivágott részt.

Miközben a 42 éves Cameron Newsom örült, hogy megszabadult a rákos daganattól a nyelvén, egy napon megdöbbenve fedezte fel, hogy a szájában lévő lábrész képes szőrt növeszteni.

Miután néhány alkalommal felkereste orvosát a nyelvén lévő foltok miatt, Cameronnál végül nyelvi bőrrákot – laphámsejtes karcinómát – diagnosztizált a fül-orr-gégész. Cameron évekig küzdött a betegséggel, a nyelvét részben bőr- és izomszövettel kellett helyettesíteni a combjából.

Miután éveket töltött fájdalommal és szinte enni sem tudott, valamint több kemoterápiás kezelésen is átesett, el kellett távolítani a daganatot a nyelvéből.Egy kilenc és fél órás műtét során a combjának egy részét a nyelvére operálták. „Általában az alkarodról szedik le a bőrt, de én csak 1,5 méter magas vagyok, így nem volt elég bőr az alkaromon, hogy pótolják az eltávolított részt. A következő néhány hét pokol volt, mert a szám annyira bedagadt, hogy nem tudtam nyelni vagy lélegezni segítség nélkül” – meséli a nő.

A legfurcsább rész azonban még hátra volt: az anyuka érdes textúrát kezdett el érezni a nyelvén.  Amikor belenézett a tükörbe, észrevette, hogy elkezdett nőni a lábszőrzet a nyelvén!

Mostanra Cameron megtanulta megfelelően használni az új nyelvét, bár a beszéd, az evés és még a kóstolás is nehezen megy.

A jó hír azonban az, hogy a rák a jelek szerint távol maradt, és évekig tartó megpróbáltatások után újra tornaedzőként dolgozik Cameron.

kinyújtott nyelvű nő

Illusztráció: Unsplash

(Fotó és forrás)

Furcsa szőrsztorik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top