nlc.hu
Egészség

Barta Sylvia a betegségéről

Barta Sylvia: „Mentálisan megviselt, hogy függtem a gyógyszerektől”

Volt, hogy Barta Sylvia mozdulni sem tudott és mentálisan is megviselte, hogy gyógyszereket kell szednie.

Az időjós hónapokig szenvedett a koronavírustól, gyógyulása után viszont azonnal sportolni kezdett, áprilisra pedig már kirobbanó formában volt. De nem a járvány volt az egyetlen betegség, ami megkeserítette az életét.

Barta Sylvia autoimmun betegsége

Autoimmun betegségéről vallott Barta Sylvia (Fotó: Smagpictures.com / Gábor Rozmanitz)

„Autoimmun betegségem van; volt olyan időszak az életemben, amikor mozdulni sem tudtam. Mentálisan megviselt, hogy gyógyszereket kellett szednem, és hogy ezektől függtem. A betegségem bizonyos ajtókat bezárt, ugyanakkor újakat nyitott, ennek köszönhetően kezdtem el a mozgással foglalkozni” –  mondta el a hot!-nak Barta Sylvia.

A mozgás végül annyira az élete részévé vált, hogy a tévézés mellett aerobikoktató és zumba edző is lett. Sőt, a két szakmát összekapcsolva indult el egy új rovata, a Mozdulj! a Mokkában, ahol egy-egy ismert emberrel tornázik. „Minden szülinapomon örülök, hogy plusz egy gyertya ég. Ötven felett vonzónak, energikusnak, ugyanakkor tapasztaltnak és ismét szabadnak érzem magam. Csodálatos ez a kor, élvezem minden előnyét, mert az is van” – tette hozzá az időjós.

Bár fiatalabb korában önértékelési problémákkal küzdött, aztán rájött, ha elfogadja magát, akkor a környezete is így fog tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top