nlc.hu
Egészség

Orvosi rendelő fűtés

Kabátban fagyoskodnak a betegek az orvosi rendelők várójában

A Magyar Orvosi Kamara alelnöke is megerősítette, hogy sok orvosi és fogorvosi rendelőben letekerték a fűtést a takarékosság jegyében.
Háziorvos

Mint a nepszava.hu cikkéből kiderül, a háziorvosok és a fogorvosok a belügyminisztertől kértek segítséget a rezsiszámláik kifizetéséhez, mivel nem tudnak lépést tartani az öt-tízszeresére növekedett energiaszámlákkal

Bár a praxisok nagy többsége önkormányzati rendelőben működik, a lap információi szerint a nehéz helyzetbe került helyhatóságoktól nem remélhetnek támogatást az orvosok. 

A praxisok bevételéből nem finanszírozhatók az energiaköltségek – mondta a MOK alelnöke. – Jelenleg a fogorvosok 380 ezer, a háziorvosok 520 ezer forintot kapnak “rezsitámogatás” jogcímen havonta, ami valójában nem csupán rezsitámogatás, hanem egyfajta alapdíja a praxisoknak, amiből bért, eszközöket, tehát a rezsin kívül más napi költséget finanszíroznak a rendelőkben.

Azonban nem ez az egyetlen probléma, ami komoly kihívás elé állítja a praktizáló orvosokat. Az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottsága tegnap tárgyalt az egészségügy átalakítását célzó csomagról: ez volt az utolsó lehetőség arra, hogy a kamara által kért módosításokkal kiegészüljön, ez azonban nem valósult meg. Ahogy a Népszava írja, a kamara többek között azt kifogásolja, hogy a munkáltató tetszése szerint 20 százalékkal csökkentheti az orvosi béreket, és akár 3 órás ingázási távolságra száműzheti „az elégedetlenkedőket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top