Egészség

Visszereid vannak? Csatlakozz te is a Vénák Hetéhez!

Azt mondják, hogy harminc felett már egyre többször kelünk fel úgy, hogy valamink fáj és olyan betegségek tüneteit is észleljük magunkon, amiről addig azt sem tudtuk, hogy léteznek. Ezek közé tartozik a visszérbetegség is.

Visszereid vannak? Csatlakozz te is a Vénák Hetéhez!
Nem vagyunk kevesen, akiket érintenek a seprűvénák, a megdagadt, kidudorodott visszerek, az éjszakai lábgörcsök: minden második harminc feletti küzd enyhébb-erősebb tünetekkel. Hogy mik is ezek? És legfőképp mivel tudjuk őket megelőzni vagy kezelni? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a Vénák Hete programsorozat. A www.venakhete.hu weboldalon egy héten keresztül minden a vénák egészségéről szól! Gyere és csatlakozz te is, mutatjuk, miért érdemes!

Szakértői tartalmak várnak

Bár Magyarországon a becslések szerint akár 3,5 millió embert érintenek a visszeres betegségek, mégis nagyon kevés ismerettel rendelkezünk róluk. A Vénák Hetén ezen változtatunk: érsebésszel, pszichológussal, dietetikussal, tai chi és erőnléti edzővel beszélgetünk arról, mégis mik azok a vénás betegségek, mivel előzhetjük meg azokat és milyen kezelési módok vannak?

És hogy miért kell ehhez pszichológus, dietetikus és edző? Azért, mert a vénák egészségét egyvalamivel tudjuk igazán megőrizni, az pedig az egészséges életmód.

Egészségesebben élni – de hogyan?

Azt, hogy ezentúl éljünk egészségesebben, nagyon könnyű mondani, nekikezdeni és kitartóan végig is vinni a hétköznapokban viszont annál nehezebb. Itt jön a képbe Fülöp Ákos sport- és teljesítménypszichológus, aki négy lépésben segít nekünk elindulni. A beszélgetést május 15-én hallhatjátok a Könnyű lábak Facebook-oldalon és a Vénák Hete weboldalon is!

Egyáltalán mi ez a betegség?

Ha rákeresünk az interneten a vénás betegségekre, visszerekre, nem kevés találatot kapunk, mégis nagyon keveset tudunk arról, mik a tünetek, miért alakulnak ki és mit tehetünk ellenük? A Vénák Hetén Ábel Anita kérdezi dr. Bihari Imre érsebészt a témában, az első videót május 15-én nézhetitek meg a Vénák Hete weboldalán.

Visszereid vannak? Csatlakozz te is a Vénák Hetéhez!
Igen, az étkezés is fontos

Mindenkit megnyugtatunk, Antal Emese dietetikussal nem arról fogunk beszélgetni, hogy mit ne együnk, hanem elsősorban arról, hogy milyen vénabarát ételeket illeszthetünk be a táplálkozásba és annak is utánajárunk, hogy mi az egészséges testtömeg.

Mozgásra fel!

Ha már napi fél órát sétálunk, sokat tettünk a vénák egészségéért. Ha maradt még bennünk kraft, akkor Vadas Mihály tai chi oktató gyakorlatait mindenképpen nézzük meg – könnyen követhető, lassú mozdulatokról van szó, amelyek beindítják a lábainkban a keringést. Aki pedig ennél egy kicsit gyorsabb gyakorlatokra vágyik, annak Debreczeni Dóri erőnléti edző videói fognak segíteni: talpboltozaterősítés, vádlinyújtás, valamint keringésfokozó gyakorlatok várnak rátok.

A hetet egy közös sétával zárjuk majd május 20-án a Margitszigeten Ábel Anitával és Debreczeni Dórival. Gyertek és csatlakozzatok ti is!

És hogy mikor lesznek ezek a programok? Az alábbi összefoglaló segít eligazodni:

Visszereid vannak? Csatlakozz te is a Vénák Hetéhez!Keresd a Vénák Hetét a www.venakhete.hu weboldalon, kövesd az eseményeket és a tartalmakat a Facebook- és Instagram-csatornákon!

A cikk megjelenését a Servier Hungária Kft. támogatta. A cikkben szereplő tartalom a szerző véleménye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top