nlc.hu
Egészség

Ikertestvére életét megmentő kislány

Micsoda lélekjelenlét! Megmentette fuldokló ikertestvérét a 12 éves lány – videó!

Egy darab mozzarella akadt a testvére torkán, a lány ösztönösen tudta, mit tegyen.

Egy 12 éves lányt megdicsértek gyors gondolkodásáért, miután az iskolai étkezdében higgadtan végrehajtotta a Heimlich-manővert fuldokló ikertestvérén, amivel megmentette az életét.

A 12 éves Charlie Loverme egy darab mozzarellát evett a Massachusetts-i Leicester Middle Schoolban pénteken, amikor a sajt akadt a torkán. A videón látható, ahogy tántorog a menzán, a többi gyerek pedig döbbenten és rémülten nézi. A fiú később azt nyilatkozta, az járt a fejében: „Meg fogok halni.”

Charlie néhány osztálytársa elfutott és elbújt, mert nem tudták, mit tegyenek, de a nővére, Amelia látta, mi történik, és felkelt, hogy segítsen. A felvételen az is látható, amint mögé áll, a mellkasa köré fonja a karját, és segít elmozdítani a beszorult ételt.

Amelia azt mondta, hogy nem kapott hivatalos képzést, ösztönösen érzett rá, mit tegyen. „Nem igazán tudtam, mit tegyek, csak úgy éreztem, segítenem kell neki.”

Apjuk, Jason Loverme azt mondta, hogy hihetetlenül büszke Amelia reakciójára, és az esettel másokat is ösztönözni szeretnének a manőver megtanulására.

Amelia ezen a héten elismerést kapott az iskolai bizottságtól, és a rendőrfőnök a kerületi ügyészséggel együtt fog dolgozni azon, hogy Amelia kitüntetést kapjon.

(via)

ikertestvér életét megmentő lány

Fotó: Abc news Boston Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top