nlc.hu
Egészség

Urológus: Ez az öt dolog teheti tönkre a szexuális életedet

Egy urológus szerint ez az öt dolog garantáltan rosszat tesz a szexuális életednek

A szakember szerint a kialvatlanság sem tesz jót a libidónak, ahogy az sem, hogy túlságosan telekajáljuk magunkat.
Pár az ágyon

Dr. Anika Ackermannak 169 000 TikTok-követője van, és az urológus nemrég egy listával lepte meg a rajongóit, melyekben felsorolt öt okot, amik gyilkos hatással lehetnek a szexuális életünkre. A szakember rögtön első helyre tette az alváshiányt, ami nemcsak a hangulatunkra és az energiaszintünkre, hanem a libidónkra is komoly hatással van – írja a Daily Mail.

@dr.anika.ackerman Why is your sex life suffering or why do you have no drive? Here are SOME common reasons. #libido #libidobooster #urology #urologist #postpartum #postmenopausal #menopause #postpartumbody ♬ toxic sped up - xxtristanxo

Második okként a túl sok italozást említette, ami nemcsak a szexuális életünkre hat ki, hanem hosszú távon más negatív hatásokat is okoz.  Emellett a szakember azt sem ajánlja, hogy túl sokat együnk, mert a telítettség érzése is elveheti a kedvünket a kufircolástól. Ackermann doktor szerint hasonló hangulatgyilkos a rosszul kezelt stressz, végül, de nem utolsósorban megjegyezte, hogy az unalmas hálószobai élmények is elveszik a kedvet a további próbálkozásoktól.

A követői megköszönték a hasznos javaslatait, és persze a kommentekből is kiderült pár érdekesség. Többen megjegyezték, hogy az egészségtelen gyorséttermek hanyagolása jót tett a szexuális vágyaiknak, és voltak, akik megjegyezték, hogy a túlzott cukor- és koffeinfogyasztás sem tett jót nekik. Persze volt, aki csak viccelődni érkezett, és megjegyezte, hogy a szexuális életére az van a legrosszabb hatással, hogy jelenleg nincs kivel megosztania az ágyát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top