nlc.hu
Egészség

Beszorult a repülőtéri mozgójárdába, amputálták a lábát

Beszorult a repülőtéri mozgójárdába, amputálni kellett a lábát

Csak úgy tudták kiszabadítani a bangkoki repülőtéren működő mozgójárda fogságából, hogy részlegesen amputálták a lábát.

Egy nőnek részlegesen amputálni kellett a lábát, miután beszorult egy mozgójárdába a bangkoki Don Mueang nemzetközi repülőtéren csütörtökön reggel – írja a Straits Times.

A repülőtér biztonsági kameráinak felvételei azt mutatják, hogy a nő egy nekiütközött bőrönd miatt elesett, majd a lába beszorult a mozgójárda szélébe. Óriási fájdalmakkal küzdött, miközben megpróbálta a lábát kiszabadítani.

Emberek a mozgójárdán a bangkoki repülőtéren

Emberek a mozgójárdán a bangkoki repülőtéren (Fotó: Thomas Imo/Photothek via Getty Images)

A repülőtér orvosi csapata csak úgy tudta kimenteni, hogy részlegesen amputálták a lábát, azután kórházba szállították. Később átvitték egy másik kórházba, ahol közölték vele, hogy vissza tudják varrni a lába levágott részét.

Karun Thanakunjeeraphat, a repülőtér igazgatója közölte: hogy a szóban forgó mozgójárda 1996 óta működik a reptéren, azóta nem újították fel, és a biztonsági érzékelői nem olyan modernek, mint az újabb berendezéseken. Már tervezték, hogy 2025-ig lecserélik, de a mostani baleset hatására erre hamarabb sor kerülhet.

A repülőtér vezetősége sajnálatát fejezte ki a baleset miatt, és közölték, hogy állják az orvosi költségeket, valamint kártérítést fizetnek a nőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top