nlc.hu
Egészség

Szökés a miskolci gyermekpszichiátriáról

Megszökött egy 16 éves fiú a miskolci gyermekpszichiátriáról

A kórházban több probléma is van, kevés az orvos, ápoló, a beltéri ajtókat könnyen el tudták volna torlaszolni a betegek.

A mosdó ablakából mászott ki egy 16 éves fiatal fiú, így távozott a miskolci gyermekpszichiátriáról múlt pénteken – írja az RTL

A híradó emlékeztet, a miskolci pszichiátriai centrumot egy hónapja adták át. Az új épületben felnőtteket és gyerekeket is ellátnak. Révész János, a B.A.Z. Vármegyei Központi Kórház főigazgatója szerint kifejezetten erre a célra alakították ki az építészeti szabványokat, nyílászárókat. Ennek ellenére a megnyitó óta több kivitelezési problémára is fény derült. A beltéri ajtók például befelé nyíltak, ezért le kellett azokat szerelni, hiszen

a betegek el tudták volna torlaszolni belülről az ajtókat.

A Híradónak nyilatkozó alkalmazott szerint személyzeti gondok is vannak, nincs elég ápoló és orvos. Szerinte emiatt fordulhatott elő, hogy múlt pénteken megszökött egy itt kezelt fiatal az intézményből. A fiú egy mosdóban törte át a válaszfalat, majd kimászott az ablakon. A kórházi dolgozó szerint „senki nem hallotta meg, senki nem vette észre”.

A Híradó információi szerint a fiút néhány óra múlva, a kórháztól 7 kilométerre, Szirmán találták meg. A szökéshez egy biciklit is ellopott. A Híradónak nyilatkozó igazságügyi gyermekpszichiáter-szakértő, Sófi Gyula szerint a szökés is jelzi, hogy rossz állapotban lehetett a fiú.

Révész János ellenben írásban azt közölte a lappal: nem szökött meg senki, az Ifjúsági Pszichiátriai Osztályról egy 16 év feletti ápolt „ugyan távozott, de az intézménybe önkéntesen vissza is tért nem sokkal később”. 

Hozzátette, a betegellátás folyamatossága és biztonságossága garantált. 

miskolci pszichiátrai

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház új gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályának építési területe az alapkőletétel napján, 2020. július 30-án (Fotó: MTI/Vajda János)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top