nlc.hu
Egészség

Mégis nyomoznak Gálvölgyi János ügyében

Váratlan fordulat: mégis folytatják a nyomozást Gálvölgyi János ügyében

Nem hagyják annyiban a történteket.

Május 10-én került kórházba Gálvölgyi János, akit lányai szállítottak be, miután légzési nehézségei voltak. A 74 éves színészhez hiába hívtak mentőt, az több mint fél óra alatt sem ért ki. A mentőszolgálat vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban és elismerték, hogy hibáztak

Gálvölgyi János

Gálvölgyi János Fotó: Schumy Csaba

Később a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy hete azonban kiderült, a rendőrség lezárta a nyomozást, amin egy egész ország döbbent meg. Ezt a döntést most az ügyészség felülbírálta, és az eljárás folytatását rendelte el. 

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

Az ügyészség ennek eredményeként megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt, ezért a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és az eljárás folytatását rendelte el” – mondta a Fővárosi Főügyészség szóvivője, majd hozzátette, az ügyészség döntése következtében a nyomozás ismét folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top