nlc.hu
Egészség

Megskalpolt egy gép egy munkást egy léüzemben

27 millióra büntettek egy céget, miután a bekapcsolva hagyott gép megskalpolt egy dolgozót

A lány a mai napig kezelésekre jár.
nippys-coldpressed-immunity-style

Egy ausztrál gyümölcslégyártó vállalatot 120 000 dollárra, vagyis 27 millió forintra büntettek, miután egy fiatal alkalmazottat megskalpolt egy gondatlanul kezelt gép – számolt be a LadBible.

A 18 éves Alex Trandafil a Nippy’s Waikerie Producers Pty Ltd. csomagolócsarnokában dolgozott a dél-ausztráliai Riverlandben, amikor 2020 novemberében a teljes fejbőrét letépte egy eszköz.

A hatósági vizsgálat szerint az eset azután történt, hogy a fiatal nőt megkérték, hogy távolítson el egy eltömődést egy szállítószalagról, miközben a gép még működött. Trandafil lehajolt, hogy visszaszerezze a lehullott gyümölcsöt, de közben a haját behúzta a lánckerék, ami konkrétan letépte a teljes fejbőrét is.

A lányt azonnal kórházba szállították, ahol megpróbálták visszavarrni a hajas fejbőrt, de nem jártak sikerrel.

A szakszervezet tájékoztatása szerint Alex több műtéti beavatkozáson esett át, és folyamatos kezelésre lesz szüksége, a trauma pszichológiai hatásairól nem is beszélve.

„Fiatal és reményteljes élete egy pillanat alatt átfordult sokkba, traumába, folyamatos fájdalomba és eltorzulásba” – mondta a munkavállalói érdekvédelmi szervezet szóvivője.

A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a cég mulasztást követett el azzal, hogy a korábbi biztonsági ellenőrzések során felmerülő problémákat nem orvosolta. A bírósági közlemény szerint már 2013-ban jelezték nekik, hogy a soron lévő lánckerék védőburkolat nélkül balesetveszélyes, de nem tették meg a szükséges intézkedéseket.

A vállalat bűnösnek vallotta magát egészségügyi és biztonsági kötelezettség elmulasztásában: a céget 120 000 dolláros bírsággal sújtották, és kötelezték a bírósági költségek megfizetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top