nlc.hu
Egészség

Buggyantott tojás okozta égési sérülés

Súlyos égési sérüléseket okozott a mikróban főzött tojás

A TikTokon sok hasznos videót találni, de vannak olyanok is, amiket azért érdemes fenntartásokkal kezelni a balesetveszély elkerülése érdekében.

A TikTok a konyhai praktikák aranybányája. Megmutattuk már, hogyan lehet a tésztaszűrőt másképp használni, ahogyan azt is, hogy mire jó az olajos flakon húzófüle. Ugyanakkor a buggyantott tojást készítő videótípust nem biztos, hogy jó ötlet követni, mert súlyos következményei lehetnek.

A 37 éves Shafia Bashir kínok közepette rohant kórházba, miután a buggyantott tojás az arcába robbant„Amint betettem a hideg kanalat, felrobbant, mint egy szökőkút, és leforrázott. Ez volt életem legkínzóbb fájdalma. A bögrémet is felrobbantotta” – mondta el a nő a The Sunnak.

Shafia Bashir

Fotó: Profimedia

A technika lényege, hogy egy forró vízzel megtöltött poharat kell a mikróba tenni, majd erre ráütni egy tojást. Csakhogy ahelyett, hogy a tojás megfőtt volna, ezúttal felrobbant a hirtelen hőkülönbségtől.

Nem Bashir volt az első, akivel ez megtörtént. Gary McDougall már korábban felhívta a figyelmet a buggyantott tojás ilyen formában történő elkészítésének veszélyeire, amit a saját bőrén tapasztalt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top